Staalconstructies


Cradle

  T.O.Pirovano heeft een Stalen cradle verzorgd. Een cradle is noodzakelijk voor transport van boten, die niet over een trailer beschikken. Tevens dient het frame als tuig op droog land, zodat er op een veilige wijze onderhoud gepleegd c.q. gewerkt kan worden op of aan de boot.

Vissloffen

  T.O.Pirovano maakt diverse vissloffen voor de Boomkorvisserij. Een boomkor is een bodemnet dat heel geschikt is voor het vangen van platvissen en garnalen. Het net wordt horizontaal opengehouden door een stalen buis, de boom of korrestok, die aan beide uiteinden ondersteund wordt door de korijzers of sloffen die over de zeebodem slepen. De korrestok kan tot 12 meter lang zijn.

Nettenbakken

  T.O.Pirovano verzorgt Stalen bakken voor visnetten naar wens van de klant.

Lichtmastenstelling

  T.O.Pirovano heeft een stelling ontworpen, die stevig genoeg is voor het dragen van lichtmasten. De stelling is demontabel, omdat er tijdelijk een deel wordt opgeslagen in verband met ruimtegebrek.

Plankton Flowmeter

  T.O.Pirovano heeft een aluminium frame gemaakt voor een Plankton Flow Meter. Hiermee worden metingen gedaan naar plankton in de zee.

Box Corer

  T.O.Pirovano heeft een Box Corer gemaakt. Een Box corer is een van de meest gebruikte en eenvoudigste instrumenten voor het nemen van sedimentkernen in de zee. Dit toestel wordt opgesteld vanop een onderzoeksschip en wordt met behulp van een metaalkabel tot op de zeebodem gebracht. De box corer is geschikt voor elke waterdiepte en neemt een zo goed als onverstoord bodemstaal. Hieruit kunnen kleinere submonsters genomen worden die gebruikt worden voor biologische studies, geochemische analyses, onderzoek van interstitieel water of voor het evalueren van de impact op het milieu.
  ‘Dit werk werd ondersteund door data & infrastructuur beschikbaar gesteld door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)’

Terug